Skip to main content

Permanente ontharing

Met de Milestone 1200 diode laser

Nooit eerder was laserontharing zo populair!

Scheren, waxen, crèmes of epileren hebben een tijdelijk en dikwijls pijnlijk effect. Ingegroeide haren, scheeruitslag of irritatie, ongewenste haargroei die het zelfvertrouwen aantast zijn maar enkele voorbeelden waarom mensen kiezen voor laserontharing. De nieuwste 810nm diode laser technologie, De Milestone 1200, is geschikt voor alle huidtypes (Fitzpatrick Scale I–V) met gepigmenteerde lichaamsbeharing en geeft een permanent resultaat. Naarmate de haren donkerder zijn geeft de behandeling een beter resultaat. Laserontharing werkt nooit of nauwelijks voor lichtere haarkleuren (grijs, wit, blond) of donshaar. Rood haar, omwille van het feomelanine pigment blijft moeilijk te
verwijderen met de diodelaser.

Het intakegesprek

Tijdens uw eerste bezoek wordt je medische historiek besproken (anamnese) en de
consumentenbrochure uitvoerig toegelicht. Vervolgens stel ik met jou een
behandelprogramma op en bespreek de te verwachten resultaten, de frequentie van
bezoeken en het tarief van de behandeling kuur.
Met een testbehandeling bepalen we het meest ideale energieniveau.

De techniek

De Milestone 1200 diode laser produceert flitsen van wit, intens licht dat via filtering rood wordt (810nm). Via de doelchromoforen (kleur- en warmtedragers) melanine, water en oxy-hemoglobine, dringt het rode licht door tot de haarwortels. De intense, korte, krachtige flits van een aantal milliseconden wordt omgezet in 80°C warmte. De bloedvaatjes verbonden met de haarwortels stollen.
Het haarzakje verliest zijn ‘levensvatbaarheid’. Het omliggende huidweefsel wordt niet beschadigd dankzij de ijsgekoelde filter.

Deze techniek heet selectieve fotothermolyse. De haarwortel en dito cel worden zodanig beschadigd dat nieuwe haargroei niet langer mogelijk is.

Nooit meer scheren

Helemaal klaar voor de zomer!

Veel gestelde vragen

Is de behandeling pijnloos?
De behandeling is vrijwel pijnloos. De ervaring geeft geen discomfort, enkel een prikkel vergelijkbaar met het schieten van een elastiekje tegen de huid. Afhankelijk van persoon tot persoon, of het momentum (menstruatie, medicatie, spicy food), kunnen bepaalde zones
extra gevoelig zijn. De ijsgekoelde saffierfilter (-5°C) zorgt wel voor een frisse noot tijdens het flitsen.

Hoelang duurt één sessie?
Dankzij de nieuwste technologie gaat het flitsen supersnel. Een bikinilijn duurt gemiddeld 15’. De benen flitsen neemt maximum 25’ in beslag. Oksels, bikini, armen en benen samen minder dan een uur.

Is de behandeling veilig?
De Milestone1200 heeft de hoogste standaard van veiligheid. Het is een 2017/745/EG/MDR medisch gecertificeerd apparaat en de fabrikant beschikt over het ISO 13485 fabrikant certificaat. Dit maakt de Milestone1200 toegankelijk voor hospitalen, dermatologen of
huidklinieken. We zijn door experten opgeleid tot gecertificeerd therapeut en genoten een professionele, theoretische en praktijkgerichte opleiding, mét een examen op het einde.

Wat is de frequentie tussen 2 behandelingen?
Tijdens het intake gesprek bepaal ik volgens de zone de frequentie van de behandeling die varieert tussen de 6 en 12 weken. Het gelaat, de bikinilijn of de oksels flitst men alle 6 weken, de armen en benen alle 10 à 12 weken. Na 2 of 3 flitsbeurten kan de frequentie naar korter of langer worden aangepast.

Kunnen de haren terug groeien?
Neen, de diode laser behandeling beschadigt de haarzakjes permanent. Wél ontstaan nieuwe haarzakjes, waaruit nieuwe haren groeien. Dit betekent dat jaarlijks één of twee onderhoudssessies worden aanbevolen om het gewenste resultaat te behouden.

Zijn er neveneffecten?
Belangrijk om weten is dat dankzij de ijskoeling beschadiging van het omliggend weefsel nihil is. De super geavanceerde ijskoeling vermijdt de meeste neveneffecten. Een lichte roodheid of erytheem, vergelijkbaar met zonnebrand kan uitzonderlijk optreden maar verdwijnt na enkele uren of dagen.

Zonnen of zonnebank?
Vermijdt het gebruik van zelf bruinende producten, directe blootstelling van de te behandelen zone aan de zon of de zonnebank 14 à 30 dagen voorafgaand aan een lasersessie.

Medicatie?
Lichtgevoelige geneesmiddelen en/of antibiotica kunnen neveneffecten veroorzaken. (verkleuring, blaarvorming tot lichte brandwonden). Een behandeling wordt daardoor uitgesteld tot 14 dagen na het beëindigen van de medicatie (uitzondering: Accutane, 3 maand wachttijd).

In verwachting?
De behandeling heeft geen (negatief) effect. Maar alle hormonenschommelingen maken de behandeling niet of nauwelijks effectief. Bovendien zal ik uit ethisch oogpunt, een zwangere dame nooit behandelen.

Pijnloos en snel

Duurzaam ontharen

Verwijdert de diodelaser alle haren?
Elk OPT, IPL of laser toestel vernietigt enkel de haren in de actieve groeifase. Gemiddeld zijn 1/4 van de zichtbare haren in die groeifase. Een nieuwe anagene (actieve) haarfase duurt – naargelang de zone- gemiddeld tussen de 6 à 12 weken. Per behandeling wordt een groot
deel van de haarwortels definitief vernietigd. Daarom zijn meer behandelingen nodig om het beste resultaat te bekomen. Men verkrijgt gemiddeld 10 à 15% permanent minder haren na iedere behandeling. 80 à 85% van de haren kunnen definitief verwijderd zijn rond de 8 à 10+ behandelingen.
De eventuele overblijvende haartjes zijn te licht en te fijn geworden om nog te verwijderen. Sommige ideale kandidaten (lichte huid én donkere haren) hebben slechts een 6-tal behandelingen nodig voor 85% haarreductie.De efficiëntie van de behandeling varieert dus van individu tot individu, van zone tot zone. Bij een klein percentage voldoet de behandeling niet aan de verwachtingen. Hormonen,
medicatie, onderliggende aandoeningen spelen hierin een individuele rol.

De dikte van de haren is ook belangrijk. Dikke, grove haren zullen sneller reageren op de behandeling dan de wat dunne of lichtere haren die wat moeilijker te behandelen zijn.

 • Voor en na de behandeling
  Aanbevelingen die jouw veiligheid, comfort en de doeltreffendheid van de behandeling
  garanderen: Geen enkele behandeling wordt uitgevoerd op een zone met zonnebrand.
 • Gebruik een hoge SPF Sun block op de te behandelen zones wanneer je in openlucht
  bent.
 • Beëindig het gebruik van producten of medicijnen die lichtgevoeligheid opwekken.
 • Sint-Janskruid of overmatig gebruik van aspirines of cola hebben invloed op de
  lichtgevoeligheid.
 • Vermijd gebruik van make-up, deodorant, cafeïne, parfums, kruidig voedsel de dag
  van de behandeling.
 • Wax nooit tijdens je behandelcyclus. Enkel scheren kan en is ok
 • Enkele dagen voor de behandeling scheer je best de haartjes in de te behandelen
  zone. Of trim ze vooraf op +/- 3 mm.
 • In theorie kan lichte roodheid of jeuk optreden na de behandeling, het ijsgekoelde
  saffierkristal zorgt echter dat je nauwelijks voelt wat er gebeurt.
 • Wees zacht met de behandelde zone. Douche als anders maar weet dat die zone
  gevoelig is.
 • Vermijd scrub of peeling, chloor, sauna en zwembad of kruidige voeding tot 24 uur
  voor of na de behandeling.

Duurzaam ontharen

Is het permanente, definitieve of duurzame ontharing?
10 jaar terug sprak men van definitieve ontharing. Vandaag spreekt men van permanente ontharing. Duurzame ontharing is misschien nog de beste benaming. De juistheid van de informatie in deze brochure Bovenstaande informatie is weloverwogen opgesteld en schept geen valse beloftes of verwachtingen. Laserontharing blijft een secure behandeling. Wij gaan er prat op te werken met de beste apparatuur, we zijn uitermate professioneel opgeleid en staan steeds in contact met onze collega’s voor het uitwisselen van ervaringen of het bespreken van interessante cases.

Plan je behandeling

Prijzen: Een correcte prijs afspreken voor de ontharing doen we aan de hand van een
intake gesprek. Klik hier voor onze richtprijzen.

CONTACT